Välj rätt solskydd till ditt uterum

Välj rätt solskydd till ditt uterum

Dan SonströmApril 17, 2019

En vanlig fråga vi får är vilket solskydd man ska använda sig av för att förhindra att det blir för varmt i uterummet. Ett uterum har ofta olika inglasade lösningar, allt från fasta fönster, skjutpartier och partier man viker in i rummet. Det gör att valmöjligheterna du har kan skifta mycket baserat på hur ditt uterum är byggt.

Fördelar med solskydd i sitt uterum

Innan vi går vidare tänkte vi snabbt gå igenom fördelarna med att använda sig av solskydd i uterummet från första början:

  • Skydd mot solen
  • Insynsskydd
  • Bättre akustik
  • Skydda interiör mot blekning
  • Dekorativt inslag

Olika typer av solskydd till uterummet

Det finns ett stort utbud av solskydd som kan användas i uterummet därför tänkte vi gå igenom fördelarna med de olika solskydden så att valet för dig blir något enklare.

Rullgardiner

Har du ett uterum med fönster som inte går från vägg till tak är ett bra val rullgardiner. Detta eftersom att de finns i en mängd olika varianter och du får därmed möjligheten att välja en rullgardin / väv som passar din inredning på bästa sätt, har rätt praktiska egenskaper och har den storlek du efterfrågar.

Om du inte vill ha en instängd känsla så rekommenderar vi en screenväv som gör att du ser ut och är samtidigt väldigt tålig i materialet. Ju mörkare screenväv du väljer ju bättre ser du ut genom den.

Plisségardiner

Även plisségardiner passar utmärkt i uterum. För de som älskar att inreda så är det ett populärt solskydd med sitt dekorativa intryck. 

Precis som med rullgardinerna så går de att få i en mängd olika varianter och med olika egenskaper. Allt från mörkläggande till transparenta, grå till mönstrade, med mera.

Lamellgardiner

Idag är det alltmer vanligt med stora fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak, då är oftast lamellgardiner ett bra alternativ. En fördel med lamellgardiner är att de är flexibla och sträcker sig enkelt från golv till tak. De kan även på ett mycket smidigt sätt justeras för att släppa in solljus. Även lamellgardiner går att få i olika färger och som mörkläggande eller transparenta. 

Boka kostnadsfritt hembesök hos oss

(boka tid på helgen, April-Juni)

Det är ganska mycket att tänka på när man ska välja solskydd för sitt uterum. Framförallt eftersom att valet av solskydd påverkas i stor del beroende på hur fönsterpartierna är byggda i just ditt uterum. 

För att garantera en bra lösning så rekommenderar vi att du bokar ett kostnadsfritt hembesök från oss, finns möjlighet att få tid även på helger. Vi går då igenom för och nackdelar samt rekommenderar vilka solskydd som skulle passa bäst hemma hos dig. 

Om du bestämmer dig för att skaffa solskydden genom oss så får du även gratis installation, kontakta oss för att boka din tid nu

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste godkännas innan de publiceras